Trobada reixida entre famílies i acompanyants al Poble Sec

 

 

El passat 17 de maig El Centre Cívic El Sortidor del Poble Sec va acollir l'acte de Trobada de famílies i acompanyants de La Família del costat que van participar al districte de Sants-Montjuïc.

Unes 25 persones, diverses famílies i alguns acompanyants, van participar en una trobada per fer balanç de les experiències viscudes en els àpats i compartir un aperitiu col·lectiu entre veïns i veïnes.

L'acte va comptar amb una introducció de SOS Racisme Catalunya, una projecció de fotografies i un intercanvi de valoracions dels i les participants. Durant l'acte, es van fer grups que havien de comentar algun dels motius pels quals s'havien apuntat al projecte. Després de la posada en comú, es va fer un refrigeri per tancar l'acte.

Us deixem amb 15 dels motius pels quals els i les participants es van sumar al projecte. Mireu-los i ja ens direu si els compartiu!

 

«És una bona manera per enriquir-me com a persona».

«Aquesta iniciativa pot ajudar a què tots nosaltres tinguem menys estereotips sobre altres persones».

«Un punt de retrobament de diverses cultures que facilita la comprensió i el coneixement de l’altre a través de la cuina de cada terra».

«Crec que el prejudici i el desconeixement són factors molt importants que contribueixen a la discriminació».

«Siempre he pensado que compartir mesa es motivo de alegría y facilita la conexión de las personas».

«Vull conèixer gent del barri».

«Comparteixo amb SOS Racisme les ganes de crear espais de trobada, relació i diàleg amb persones d'arreu del món i em sembla molt necessari donar-nos oportunitats per veure tot el que les persones de diferents orígens i cultures podem compartir com aéssers humans. Estic agraïda de l'amistat de tanta gent arreu del món».

«Trobo que l'intercanvi i coneixement entre veïns és positiu, i que és una manera de fer barri».

«A pesar de vivir en una ciudad tan cosmopolita como esta, ¿como es possible que sea tan difícil relacionarse con personas de otros países? Estamos seguros de que "aquí, al lado" hay personas magníficas, con historias hermosas que quieren compartirlas. Justo como nosotros :) ».

«Conèixer enriqueix. Ignorar empobreix».

«Compartir experiències».

«Seure al voltant d'una taula i compartir el menjar i una estona agradable, és una forma entretinguda de conèixer altres cultures, formes de viure i mentalitats».

«Perquè m'agradaria conèixer gent, tenir nous amics i aprendre nous jocs».

«M'apassiona la diversitat i trobo una sort poder gaudir-la al meu barri o fins i tot a casa meva. Poder conèixer-nos és una gran oportunitat per a construir un model de societat veïnal més justa i diversa».

«És un acte de confiança».

«És una gran iniciativa per apropar cultures».